Er VR-briller kommet for at blive?

Forleden læste jeg en artikel på Danmarks Radios hjemmeside. Her stod der, at VR havde potentiale til at blive milliardindustri, når vi tænker på sport og underholdning i fremtiden. Det tror jeg er en ganske god anskuelse. Min egen erfaring med virtual reality siger mig i hvertfald at der er et stort potentiale. Jeg har selv forleden læst mere på denne side som jeg synes gav et godt indblik i hvad der rører sig i øjeblikket i den verden.

Personligt er jeg lidt af den gamle skole og mine forældre fik først farvefjernsyn i 1993. Jeg har nok arvet lidt samme konservative tilgang til tingene, men jeg må dog sige, at det der virtual reality er noget nyt og meget spændende. Prøv at forestil jer hvis man i stedet for at sidde på fodboldstadion kunne sidde i sit eget hjem og se en fodboldkamp, som om, at man var på stadion. Det må da være en fantastisk oplevelse! Eller endnu bedre kom ud at se en opera eller en musical, som om at man selv sad på første række.

Jeg har selv spillet rigtig meget tennis i mine yngre dage da jeg boede i Ølstykke. Tennis er et dejligt spil, og jeg kunne snildt forestille mig tennis blive optaget med et 360 graders kamera for derefter at få en fantastisk oplevelse med disse VR-briller.

Jeg kunne også sagtens forestille mig, at man med dette nye fænomen kommer til at kommunikere på en anden måde i fremtiden. Man kan f.eks. med 360 graders kamera filme sit hjem for sin familie og venner mens man bor i Australien, og så kan svigerfar dagen efter tage VR headsettet på for derefter at få en virtuel rundtur i huset.

Da jeg forleden studerede denne nye trend, læste jeg samtidig om en masse forskellige tests på VRguide.dk det var meget inspirerende læsning, og jeg har efterfølgende overvejet at købe et Samsung Gear VR headset. Hvis ikke jeg selv får brugt det, kan mine børn eller børnebørn med garanti bruge det. Slutteligt vil jeg konkludere, at virtual reality er kommet for at blive. Og hvorfor det? Jo, grundet alle fordelene der er forbundet med det. Du kan sejle på Venedigs floder, du kan rejse til pyramiderne eller dykke med hajer. Mulighederne er, som jeg ser det simpelthen uendelige, og jeg synes vi skal omfavne dette nye medie med kyshånd, da det kan hjælpe os alle sammen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *